Visit Koper
DomovNoviceTomosovi motorji bodo v Libertasu brenčali do konca meseca

Tomosovi motorji bodo v Libertasu brenčali do konca meseca

Ker je razstava TOMOS požela veliko zanimanja – do zdaj si jo je namreč ogledalo že več kot 3.500 obiskovalcev – se je Mestna občina Koper odločila, da jo podaljša do konca meseca. Za dodatno popestritev bodo v soboto poskrbeli motoristi, ljubitelji Tomosa, ki se bodo v soboto zapeljali na častni krog okrog mesta, na svoj račun pa bodo prišli tudi obiskovalci, ki se bodo lahko preizkusili v spretnostni vožnji.

Nekdanje skladišče soli Libertas počasi postaja priljubljeno kulturno stičišče domačih in tujih umetnikov. In čeprav njegov čas preporoda šele prihaja, v njem koprska občina že danes gosti številne kulturne prireditve in načrtuje kakovosten umetniški program. Za izjemen odziv med ljudmi je v minulih tednih poskrbela pregledna razstava, ki ponuja svež pogled na gospodarsko, prostorsko in družbeno vlogo tovarne Tomos v Istri. Razdeljena je v šest sklopov, obiskovalce pa je prepričala z več kot 50 izvirnimi eksponati ter fotografijami in zgodbami iz življenja s Tomosom, ki so jih med drugim delili tudi občanke in občani.

Ker za Tomosovo razstavo vlada veliko zanimanje, jo bo Mestna občina Koper podaljšala do konca tega meseca. Obiščete jo lahko ob sredah, četrtkih in petkih med 17.00 in 20.30, v soboto in nedeljo pa med 15.00 in 20.30, vstopnine ni. Ta sobota, ki jo bo po napovedih vremenoslovcev pospremilo tudi sončno vreme, bo še nekoliko bolj posebna. Obiskovalci se bodo namreč lahko na parkirišču pred vhodom v Libertas preizkusili v spretnostni vožnji s Tomosovimi dvokolesniki, za še več adrenalina bodo poskrbeli člani društev Tomos Obala, Tomos Škofije, Adria Classic, Baril Riders in drugi ljubitelji Tomosovih motorjev, ki bodo v Kopru odpeljali častni krog.

Razstavo so s skupnimi močmi pripravili Mestna občina KoperDruštvo Associazione Tomos, Pokrajinski muzej Koper, Pomorski muzej Sergeja Mašera Piran, Fakulteta za humanistične študije, Fakulteta za pomorstvo in promet, Obalne galerije Piran, RTV Koper – Capodistria, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Društvo Tomos Obala ter Avtomatik Delovišče.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano