Visit Koper
DomovNoviceArtnikova, Vodišek in FC Koper najboljši v letu 2020

Artnikova, Vodišek in FC Koper najboljši v letu 2020

Mestna občina Koper in Športna zveza Koper sta tudi letos podelili priznanja najuspešnejšim športnicam, športnikom in športnim klubom v koprski občini, ki so s svojimi športnimi dosežki najbolj zaznamovali minulo leto. Tokratna podelitev je bila zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa virtualna, najvišja priznanja so prejeli potapljačica Alenka Artnik, kajtar Toni Vodišek in FC Koper.

»Leto 2020 je bilo zares nenavadno. Epidemija koronavirusa ni nikomur prizanesla, niti športu in vrhunskim športnikom ne. Čeprav so bili pogoji za treninge zahtevni, čeprav ste se morali spopasti s številnimi izzivi in premagati nešteto ovir, vam je uspelo. Nizali ste izjemne dosežke, bili ambasadorji koprskega športa in vzorniki številnih mladih generacij, ki prihajajo. Ob tej priložnosti čestitam najboljšim in najobetavnejšim športnicam, športnikom in športnim kolektivom Mestne občine Koper za leto 2020,« je najboljšim športnikom čestital župan Mestne občine Koper Aleš Bržan.

Alenka Artnik je v letu 2020, ko so zaradi epidemije odpovedali svetovno prvenstvo in številna druga tekmovanja, zelo napredovala in septembra na tekmi svetovnega pokala v Kalamati v Grčiji postavila svetovni rekord na globini 94 metrov v potopu v konstantni obtežitvi s stereo plavutmi. Mesec dni kasneje je na tekmovanju Blue Week v Šarm El Šejku v Egiptu postavila svetovni rekord v potopu s plavutmi (monoplavut), in sicer je dosegla 114 metrov globine.

Med moškimi je prvo nagrado znova osvojil Toni Vodišek. Izjemni koprski kajtar je lani osvojil 5. mesto na evropskem prvenstvu v disciplini formula kite, s čimer je potrdil odlično formo in dokazal, da spada v sam vrh te jadralne discipline tudi v članski konkurenci. Na svetovni lestvici trenutno zaseda odlično 2. mesto.

Naslov najboljših moštev je pripadel nogometnemu klubu FC Koper, ki se je z osvojitvijo treh naslovov prvaka nižjih lig po najhitrejši možni poti vrnil med prvoligaše, kjer ponovno nastopa v letošnji sezoni. Pričakovanja v klubu so visoka, zato je cilj ob vrnitvi med elito jasen, in sicer v naslednji sezoni igrati v evropskem tekmovanju.

Posebna priznanja so tokrat romale v roke Andreja Poljšaka za uspešno delovanje v koprskem nogometnem klubu in koprskem nogometu nasploh, Nedžada Okčića, ki je vodja nogometne šole FC Koper in edini trener, ki je s Koprom osvojil naslov državnega prvaka, ter moški ekipi Kegljaškega kluba Adria Ankaran, ki se je v dveh letih prebila iz 3. v 1.B slovensko kegljaško ligo. Jubilejna priznanja so prejeli: Saša Munda za 10 let uspešnega vodenja kluba Ž.U.R.D Koper, Teniški klub Luka Koper za 10 let uspešne organizacije turnirja Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open Under 14-powered by Luka Koper, Športno društvo Italijanska skupnost Koper za 40 let delovanja, Društvo invalidov Koper za 35 let delovanja, Športno društvo Fit Koper za 20 let delovanja, Twirling klub Koper za 10 let delovanja, Plesno društvo Fionas dance company za 15 let delovanja, Ribiško čolnarsko društvo Porporella za 25 let delovanja in FC Koper za 100 let delovanja.

Priznanja za vrhunski športni dosežek so prejeli člani Teniškega kluba Koper, FC Koper, Kickboxing kluba Koper, Judo kluba 15. maj Marezige, Kluba za atletsko gimnastiko California Koper, Kluba Jadralcev na deski Bum Koper, Kajak kanu kluba Žusterna, Športnega kluba Kite klub Koper, Jadralnega kluba Jadro Koper, Jadralnega kluba Pirat – Portorož, Lokostrelskega kluba Ankaran, Kegljaškega kluba Adria Ankaran, Balinarskega društva Marjetica Koper, Športnega kluba Salto, Športnega društva Juna šport Koper, Športnega društva Kettlebell lifting N1 Obala, Ribiškega čolnarskega društva Porporella in članica Judo kluba Bežigrad.

Video podelitve priznanj, ki je bil premierno predvajan na TV Koper Capodistria in Facebook profilu eKoper, si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano