Visit Koper
DomovNoviceObalno cesto krasi galerija na prostem

Obalno cesto krasi galerija na prostem

Obalna cesta dobiva novo podobo in bo bogatejša za galerijo na prostem s fotografijami destinacije Koper.

Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v teh dneh urejata priljubljeno sprehajalno in rekreacijsko pot med Koprom in Izolo. Obalna cesta tako tudi na koprski strani dobiva galerijo na prostem. Na 27 panojih večjih dimenzij si bodo lahko sprehajalci, tekači in drugi uporabniki te ceste ogledali znamenitosti in druge priljubljene točke in kotičke, po katerih je znana destinacija Koper.

Razstavne panoje krasijo fotografije kulturne dediščine, kot so cerkvice v Hrastovljah, Zanigradu in Koštaboni, Hiša Vrešje v Krkavčah, Abitanti, grad Strmec na Socerbu, Taverna in Pretorska palača, izpostavljene so tudi naravne danosti in lepote kot so Naravni rezervat Škocjanski zatok, Vanganelsko jezero, dolina Dragonje, Kraški rob in cvetoči Slavnik.

Večino fotografij, ki krasijo razstavne panoje na obalni cesti, je v svoj objektiv ujel večkrat nagrajeni pokrajinski fotograf Jaka Ivančič, ostale so prispevali še Jošt GantarUbald TrnkoczyIvan Andrejić in Vojko Rotar.

Razstava bo zagotovo marsikoga spodbudila, da se odpravi na ogled katere izmed lokacij in tako pobližje spozna destinacijo.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano