Visit Koper
DomovNoviceVečji del brežine na Markovcu že zavarovan

Večji del brežine na Markovcu že zavarovan

Brežina za večstanovanjskima blokoma na Cesti na Markovec 31 in 33 je že utrjena in zavarovana z mrežami. Dela se zdaj selijo za stanovanjski blok št. 29, kjer bodo najprej uredili naklon terena, odvozili odvečni material in uredili odvodnjavanje meteornih vod, nato pa s sidranimi mrežami območje zavarovali pred ponovnim plazenjem. Sanacijska dela potekajo po terminskem načrtu, sklenjena bodo predvidoma sredi aprila. 

Celovita sanacija brežine na Cesti na Markovec, s katere se je zaradi večdnevnega obilnega deževja konec leta 2020 utrgal zemeljski plaz, se je začela sredi novembra lani. V okviru naložbe, ki jo izvaja podjetje Rafael, d. o. o., so celovito očistili teren, posekali drevesa in grmovje, nato pa začeli urejati naklon brežine in odvodnjavanje.

Da bi preprečili možnosti plazenja, so na večjem delu brežine naklon terena nekoliko znižali in ga utrdili ter ga s sidranim sistemom nosilnih mrež dodatno zavarovali. Poskrbeli bodo tudi za končno ureditev območja, na katerem bodo posadili različne drevesne vrste in grmovnice ter ga zatravili.

Dela bodo trajala predvidoma pet mesecev, sklenjena bodo sredi aprila. Vrednost naložbe znaša 889.744,24 evra.

Foto: Jaka Ivančič

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano