Visit Koper
DomovNoviceOdprte so prijave na 8. Istrski kolesarski maraton

Odprte so prijave na 8. Istrski kolesarski maraton

Koper bo 2. in 3. oktobra gostil osmi Istrski kolesarski maraton, največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri, ki navdušuje z edinstvenim okoljem, razgibanimi trasami za vse okuse in stopnje pripravljenosti, lepimi panoramami ter pestrim spremljevalnim programom.

Udeleženci lahko letos izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami. Najkrajša 10-kilometrska trasa je primerna za družine in manj zahtevne kolesarje, srednja 49-kilometrska je namenjena rekreativnim kolesarjem, ki se želijo spotiti sredi neokrnjene narave in se na poti po istrskih grebenih naužitih lepih panoram ob pogledu na zaledne vasice, 82-kilometrska pa predstavlja izziv zahtevnejšim kolesarjem, saj vsebuje 1.400 metrov vzpona.

Maraton je rekreativne narave, brez merjenja časa. Za tiste, ki želijo nekaj tekmovalnega pridiha, pa bo na najdaljši (82-kilometrski) trasi organizirano merjenje časa na vzponu na Boršt. Najhitrejša med moškimi in ženskami bosta okronana za kralja in kraljico Boršta.

Osrednje prizorišče športnega dogodka bo na Pristaniški ulici, kjer bo v soboto in nedeljo potekal pester celodnevni program za vse športne navdušence. Sobota bo namenjena predvsem družinam in najmlajšim, nedeljsko kolesarjenje pa bo popestril kulturno-glasbeno-plesni program z Istrsko tržnico, kjer se bodo s svojo ponudbo predstavili številni lokalni ponudniki kulinarike.

Več o programu in spletni prijavi si lahko preberete na povezavi www.istrski-kolesarskimaraton.si.

Dogodek podpirajo gostiteljice Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran in Občina Ankaran ter številni partnerji.

Foto: Istrski kolesarski maraton

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano