Visit Koper
DomovNoviceMOK se zavezuje, da bo zelena in trajnostna destinacija

MOK se zavezuje, da bo zelena in trajnostna destinacija

Župan koprske občine Aleš Bržan je včeraj podpisal Zeleno zavezo slovenskega turizma in Zavezo k trajnostnemu razvoju zmanjševanja vplivov na okolje. S tem se MOK zavezuje, da bo delovala trajnostno in si prizadevala za izboljšave ter soustvarjala zdravo, zeleno in srčno turistično destinacijo.

Podnebne spremembe postavljajo turizem pred številne izzive, saj se jim mora ta prilagajati in spreminjati tako, da postaja tudi sam sprejemljivejši za podnebje. Vreme in podnebje sta čedalje pomembnejša dejavnika pri načrtovanju potovanja, saj turisti iščejo zelene in trajnostno naravnane destinacije. Mestna občina Koper je zato že leta 2017 vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma, z današnjim podpisom Zelene zveze slovenskega turizma pa se zavezuje k nadaljnjemu uresničevanju zelene politike slovenskega turizma in uvajanju trajnostnih poslovnih modelov v turizmu.

V okviru Zelene sheme slovenskega turizma se podeljuje znak Slovenia Green Destination, ki obljublja zeleno prihodnost in turistom zagotavlja dobro, okolju in družbi prijazno destinacijo, hkrati pa prinaša dvig prepoznavnosti in promocije.

Koprska občina si sicer že vrsto let na različnih področjih prizadeva delovati po trajnostnih načelih, prijaznih do uporabnikov in okolja. Predvsem je dejavna pri ozaveščanju o pomenu varovanja okolja in zdravja ter promociji trajnostne mobilnosti, redno je vključena v Evropski teden mobilnosti. Z včerajšnjim podpisom Zaveze k trajnostnemu razvoju zmanjševanja vplivov na okolje je župan MOK Aleš Bržan občino zavezal k nadaljnji spodbudi trajnostne mobilnosti, zdravega pisarniškega okolja, zavestnemu ločevanju in zmanjševanju odpadkov ter k uporabi naravnih virov, izboljšanju energijske učinkovitosti, zelenemu naročanju in usposabljanju o varstvu okolja.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano