Visit Koper
DomovNoviceKonec novembra in začetek decembra bo v znamenju mladega oljčnega olja

Konec novembra in začetek decembra bo v znamenju mladega oljčnega olja

Arome letošnjega mladega oljčnega olja bomo letos spoznali konec prihodnjega meseca, ki ga bo zaznamoval festival mladega oljčnega olja.

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) in Mestna občina Koper vabita istrske oljkarje, da se z vzorci mladih oljčnih olj prijavijo na natečaj  in s tem dobijo možnost, da se predstavijo kot vrhunski pridelovalci oljčnih olj v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru.

Med prijavljenimi oljčnimi olji bodo na zaključni prireditvi v petek, 24. novembra, razglasili Šampiona po izboru mednarodno priznanega nacionalnega panela in podelili priznanja za deset najboljših oljčnih olj. Vsak pridelovalec, ki bo sodeloval na prireditvi, pa bo za svoje olje pridobil tudi rezultate senzorične analize, rezultate NIR-analize kislosti, peroksidnega števila in UV ter pregled etikete in mnenje o skladnosti deklaracije.

S festivalom želijo počastiti pridelovalce oljčnega olja vrhunske kakovosti in mlada oljčna olja po bliže predstaviti širši javnosti. Tudi zato bodo med 25. novembrom in 3. decembrom v desetih izbranih restavracijah slovenske Istre ponujali posebne menije, ki bodo obarvani z mladim oljčnim oljem.

Prijave za sodelovanje in dodatne informacije najdete na povezavi.

Foto: MOK, Jaka Ivančič

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano