Visit Koper
DomovNoviceS šestošolci OŠ Antona Ukmarja zaživel pilotski projekt Ob morju smo doma

S šestošolci OŠ Antona Ukmarja zaživel pilotski projekt Ob morju smo doma

Šestošolci Osnovne šole Antona Ukmarja ta teden spoznavajo, kaj pomeni živeti ob morju. Katere živali je mogoče opazovati, s čim se je mogoče ukvarjati v prostem času, kako občutljivo je okolje in s katerimi dejavnostmi si prebivalci služijo kruh, je le nekaj vprašanj, na katere bodo dobili odgovore v pilotskem projektu Ob morju smo doma.

V šolskem letu 2021/22 so v OŠ Antona Ukmarja pod okriljem Mestne občine Koper začeli izvajati pilotski projekt »Ob morju smo doma«. Namen projekta je združevanje različnih dejavnosti, poklicev in interesnih združenj v naši okolici s ciljem izobraževanja otrok v osnovnih šolah.

Potreba po tovrstnem projektu se pojavlja že vrsto let, pravijo v vodstvu šole: »Uspešna sodelovanja šol z različnimi podjetji, društvi in drugimi organizacijami smo želeli postaviti pod isto streho in s tem še poglobiti ozaveščenost učencev o pomenu pripadnosti lokalni skupnosti ter razsežnosti dejavnosti, ki potekajo v našem okolju.« Šestošolci se bodo v tem tednu preizkusili v kajaku, kanuju, supanju in veslanju, spoznali bodo potapljanje, izvedeli zanimivosti o delfinih, se seznanili z varovanjem obalnega morja in pristaniščem. Spoznali bodo, kako ohranjati naravno dediščino in kaj vse je mogoče početi v sožitju z naravo, ki jih obkroža. »Vsebinsko smo zajeli široko področje ekologije, pristaniške dejavnosti, športa v in na vodi, ribolova, opazovanja delfinov, čiščenja obale in drugih zanimivih dejavnosti, ki bodo otrokom pomagale ozavestiti, da smo ob morju doma,« so pojasnili v vodstvu šole.

Foto: OŠ Antona Ukmarja Koper

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano