Visit Koper
DomovNovicePoletje v destinaciji Koper za vse okuse

Poletje v destinaciji Koper za vse okuse

Gastronomske, glasbene, tradicionalne, športne ter številne druge prireditve in dogodki bodo zaznamovali letošnje poletje v mestu Koper in na zelenem podeželju, ki ga obkroža.

Čeprav v destinaciji Koper ni nikoli dolgčas in se različne prireditve in dogodki odvijajo skozi vse leto, bo dogajanje v poletnih mesecih doseglo vrhunec. Ta konec tedna nas na Titovem trgu čaka »otvoritev poletne sezone« z velikim koncertom Severine, sočasno pa se bodo odvili tudi drugi dogodki in festivali, ki jih nikakor ne gre spregledati.

Tako se bo med 16. in 22. junijem odvil tretji festival Skladišče/Magazzino Libertas Festival (S/M LiFe), ki bo v nekdanjem koprskem skladišču soli tudi letos ponudil raznovrstne vsebine, ki bodo za obiskovalce brezplačni, in sicer razstavo, 6 koncertov, 3 performanse, 5 predstav, literarni večer in videoinštalacijo.

Na Prešernovem trgu bodo med 17. in 21. junijem Slovenski dnevi knjige, 17. junija, od 18. ure dalje pa se bo tudi letos zgodila Poletna muzejska noč. V mestu bo ta konec tedna zabavno tudi na trgu pri Kavarni Triglav, kjer bo 17. in 18. junija, ob 19. uri dogodek Z godbo v poletje 2023.

Na podeželju bo ta konec tedna zanimivo v Ospu. V četrtek, 15. junija, ob 20. uri, bo namreč v sklopu 1. Glasbenega večera “V jami” nastop klape Semikantá in Bel duo, 17. in 18. junija pa ne gre zamuditi Dneve odprtih vrat zeliščnih kmetij in vrtov Istre 2023. V soboto, 17. junija, bo pestro tudi na Gažonu, kjer bo 10. festival mladih glasbenikov Zvoki Istre.

Sicer se bodo številni dogodki in prireditve odvili tudi v naslednjih tednih. Med večjimi dogodki tega poletja gre omeniti Altroke Istra Gourmet Festival, ki bo zadnji junijski četrtek (29. 6.) v Marezigah, zadnji julijski četrtek (27. 7.) v Dekanih, 31. avgusta v Borštu in 23. septembra, sočasno s Sladko Istro v Kopru. Konec junija bodo od večjih prireditev na programu še festival mladih CMoKFest in mednarodni glasbeni festival FENSTequilafest, svetovno vojaško prvenstvo v športnem plezanju, Festival Retrovizor Gledališča Koper, Simfonija KopraOpera na trgu in nastop Rada Šerbedžije ter Nine Badrić.

Julijsko dogajanje bodo zaznamovali zlasti Primorski poletni festival (PPF), Eurofest, MareziJazz, Festival JEFFSrednjeveški dnevi v Kubedu, Poletni koncerti v TaverniJEFF, FolkestPoletni gledališki večeriFešta kalamarov in drugi manjši dogodki v mestu in na podeželju ter tradicionalne vaške šagre.

Tudi avgusta bo vse prej kot dolgčas. Ob torkih bodo dogajanje znova bogatili Poletni gledališki večeri na Martinčevem trgu, med večjimi dogodki pa velja omeniti še Summer Afro Latin FestivalEtnohisterio in Plavajoči grad na poti, koncerta Joker Out in Halida Bešlića ter Oživelo ulico. Tudi avgusta bo pestro na zelenem podeželju, kjer nas med drugim čakajo Fontana Fest v Marezigah in številne vaške šagre.

Foto: Jakob Bužan, ZMKT

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano