Visit Koper
DomovNoviceObčina bo letos prostovoljnim gasilcem namenila skoraj milijon evrov

Občina bo letos prostovoljnim gasilcem namenila skoraj milijon evrov

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je sklenil pogodbe o financiranju prostovoljnih gasilskih organizacij. Tudi letos bo občina za izvajanje gasilske javne službe namenila 150 tisoč evrov, še dodatnih 753.296 evrov pa za investicije v gasilske domove, opremo in nakup gasilskih vozil.

V tem tednu je župan Aleš Bržan z Obalno gasilsko zvezo Koper in desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi sklenil pogodbe o financiranju prostovoljnih gasilskih organizacij. Mestna občina Koper vsa leta sofinancira redno dejavnost prostovoljnih gasilskih organizacij v občini, višina sredstev, namenjenih izvajanju gasilske javne službe, ostaja enaka, in sicer 150 tisoč evrov, bo pa občina letos več sredstev namenila naložbam v opremo in gasilske domove.

Za izgradnjo gasilskega doma Prostovoljnega gasilskega društva Babiči bo namenila 443.797,25 evra, za prizidek gasilskega doma Prostovoljnega gasilskega društva Hrvatini pa 30 tisoč evrov. V okviru celovite rekonstrukcije objekta v Babičih, ki se bo začela v prihodnjih dneh, bo občina zamenjala dotrajano streho, porušila in na novo zgradila obodne in notranje zidove objekta ter odstranila betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo. V kleti objekta bo na novo uredila dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, novo bo tudi stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže. V pritličju bo uredila garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano, v njem bo svoj prostor našel tudi vetrolov. Na novo bo zgradila mansardo in v njej uredila prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo.

Občina je v proračunu za leto 2021 namenila tudi 30.000 evrov za sofinanciranje gradnje prizidka h gasilskemu domu v Hrvatinih. Naložbo bodo izpeljali v PGD Hrvatini, ki si želijo dela začeti še letos.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano