Wednesday, May 25, 2022
Visit Koper
DomovNoviceObčina bo letos prostovoljnim gasilcem namenila skoraj milijon evrov

Občina bo letos prostovoljnim gasilcem namenila skoraj milijon evrov

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je sklenil pogodbe o financiranju prostovoljnih gasilskih organizacij. Tudi letos bo občina za izvajanje gasilske javne službe namenila 150 tisoč evrov, še dodatnih 753.296 evrov pa za investicije v gasilske domove, opremo in nakup gasilskih vozil.

V tem tednu je župan Aleš Bržan z Obalno gasilsko zvezo Koper in desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi sklenil pogodbe o financiranju prostovoljnih gasilskih organizacij. Mestna občina Koper vsa leta sofinancira redno dejavnost prostovoljnih gasilskih organizacij v občini, višina sredstev, namenjenih izvajanju gasilske javne službe, ostaja enaka, in sicer 150 tisoč evrov, bo pa občina letos več sredstev namenila naložbam v opremo in gasilske domove.

Za izgradnjo gasilskega doma Prostovoljnega gasilskega društva Babiči bo namenila 443.797,25 evra, za prizidek gasilskega doma Prostovoljnega gasilskega društva Hrvatini pa 30 tisoč evrov. V okviru celovite rekonstrukcije objekta v Babičih, ki se bo začela v prihodnjih dneh, bo občina zamenjala dotrajano streho, porušila in na novo zgradila obodne in notranje zidove objekta ter odstranila betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo. V kleti objekta bo na novo uredila dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, novo bo tudi stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže. V pritličju bo uredila garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano, v njem bo svoj prostor našel tudi vetrolov. Na novo bo zgradila mansardo in v njej uredila prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo.

Občina je v proračunu za leto 2021 namenila tudi 30.000 evrov za sofinanciranje gradnje prizidka h gasilskemu domu v Hrvatinih. Naložbo bodo izpeljali v PGD Hrvatini, ki si želijo dela začeti še letos.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano