Visit Koper
DomovNoviceBloudkove plakete tudi v KS Žusterna!

Bloudkove plakete tudi v KS Žusterna!

Nagrade za leto 2017 so za vrhunski mednarodni dosežek prejeli: slovenska moška članska košarkarska reprezentanca, slovenska moška članska rokometna reprezentanca, kanuist Benjamin Savšek in alpska smučarka Ilka Štuhec. Moška članska košarkarska reprezentanca je nagrado prejela za osvojitev naslova evropskega prvaka, rokometna reprezentanca za bron na svetovnem prvenstvu, Benjamin Savšek in Ilka Štuhec pa za osvojitev naslova svetovnih prvakov v svojih disciplinah.

Bloudkove plakete so prejeli Darko Butinar, Gorazd Hren, Ema Klinec, Rafko Križman, Matija Krnc, Primož Roglič, Janez Svoljšak, kajak – kanu dvosed Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić, Ljubljanski maraton, Nogometno društvo Gorica in ženska reprezentanca do 23 let v odbojki.

Dveh podeljenih plaket se še posebej veselimo tudi v KS Žusterna. Darko Butinar je plaketo prejel za življenjsko delo v športu. Zdaj upokojeni profesor ima za sabo 47 let prostovoljnega dela v planinstvu in tri desetletja v vzgojno-izobraževalnih programih. Je dolgoletni član Obalnega planinskega društva. Kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman imata za sabo vrhunsko sezono. Na evropskem prvenstvu sta bili v kajakaškem dvojcu na 500 metrov drugi, na svetovnem pa tretji. Tretjo plaketo, ki je romala na Primorsko, pa je prejelo nogometno društvo Gorica, ki je že sedem desetletij simbol športnega dogajanja na širšem goriškem območju, na Primorskem in v širšem slovenskem prostoru.

Sicer je bilo za nagrado predlaganih skupno 21 kandidatov, za plaketo pa 25 kandidatov.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem, ki se trudijo čim bolje zastopati Slovenijo doma ali/in v svetu!

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano