Visit Koper
DomovNoviceUradni začetek kopalne sezone v Kopru

Uradni začetek kopalne sezone v Kopru

Danes se v Sloveniji uradno začenja kopalna sezona. Tako kot lanskoletna bo tudi letošnja nekoliko drugačna, saj je še naprej ključno spoštovanje ukrepov, poleg razkuževanja je nujno zagotavljanje medosebne razdalje. Na dveh koprskih kopališčih, Mokri mački v Kopru in plaži v Žusterni so ravno te dni zaključili še zadnja vzdrževalna in obnovitvena dela, nekaj je tudi novosti.

Priprave na letošnjo kopalno sezono se zaključujejo, upravljavca kopališč Marjetica Koper in Javni zavod za šport Mestne občine Koper sta se tudi letos pred sezono lotila vseh potrebnih vzdrževalnih in obnovitvenih del. V Kopru so na mestih, kjer je bila trava dotrajana, to nadomestili s travno rušo, obnovili opazovalni stolp, preuredili garderobne hiške in namestili dodatne zabojnike za ločeno zbiranje embalaže, v Žusterni pa poleg rednih vzdrževalnih del postavili nova otroška igrala in zamenjali pesek v peskovniku. Minule dni so zaključili tudi tlakovanje celotnega območja izliva hudournika, ki so ga delavci Marjetice Koper minuli teden temeljito očistili in uredili, s tem pa izboljšali pretočnost in olajšali redno vzdrževanje.

Bazen v Žusterni je odprt

Z včerajšnjim dnem, 14. junija, je svoja vrata za obiskovalce odprl še zunanji bazen, v katerem bodo čez poletje trenirali plavalci in vaterpolisti. Bazen bo obratoval med 8. in 18. uro, za otroke do 4. leta starosti je vstop brezplačen. Otroci do 14 leta, dijaki, študentje in upokojenci morajo za enkratni vstop plačati 3 evre, za celodnevno kopanje pa 6 evrov. Cena enkratne vstopnice za odrasle znaša 4 evre, celodnevna vstopnica pa 8 evrov. Obiskovalci lahko po ugodnejši ceni kupijo tedensko oziroma mesečno vstopnico.

Obe kopališči sta opremljeni s sanitarijami in tuši, v Kopru si lahko obiskovalci izposodijo ležalnike, v Žusterni pa bodo konec meseca v morje postavili napihljiva igrala za otroke. Na obeh je na voljo tudi gostinska ponudba, s 1. julijem pa si bodo lahko obiskovalci v knjižnici na plaži brezplačno izposodili različno bralno gradivo.

Z julijem bo zaživel tudi Active Koper

Ker smo še vedno v času posebnih razmer, ki od vseh zahtevajo spoštovanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede druženja, higiene in ohranjanja medsebojne razdalje, bo na kopališčih veljal podoben režim obratovanja kot minulo leto. Obiskovalci bodo morali ohranjati varnostno razdaljo, v zaprtih prostorih na kopališčih pa nositi obrazno masko. V Žusterni bo lahko na plaži hkrati največ 700 obiskovalcev, v Kopru pa 500. V primeru polne zasedenosti površin bodo na obeh kopališčih vstop začasno prepovedali.

Z julijem bo ob Centru vodnih športov znova zaživel tudi Active Koper, ki bo vsem ljubiteljem morja in aktivnega načina življenja ponudil različne aktivnosti, kot so potapljanje, plavanje, jadranje na deski, napihljiva igrala za otroke, vožnjo s kajakom, SUP-om, vodnim kolesom, pedalinom in zorbing žogo, predvidene so tudi nekatere novosti.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano