Visit Koper
DomovNoviceS Koprom je v leto 2020 vstopilo 12 tisoč obiskovalcev

S Koprom je v leto 2020 vstopilo 12 tisoč obiskovalcev

Koprska Taverna je sinoči pokala po šivih. Živahno vzdušje, ki se je začelo že pozno popoldne in na ulice zvabilo številne domačine in obiskovalce, se je zvečer prelevilo v nepozaben žur. Množico so letos zabavali Rock Partyzani, ki so ob polnoči skupaj z županom Mestne občine Koper Alešem Bržanom nazdravili novemu in uspešnemu letu 2020.

S Koprom v novo leto je letos vstopilo več kot 12 tisoč obiskovalcev, ki so se v Taverni, Carpacciovem trgu in vzdolž Pristaniške ulice zabavali tudi krepko po polnoči, nekateri so si tudi tokrat novoletne zaobljube izrekli kar na drsalkah.

Za glasbo ves večer skrbeli energični in neutrudni Rock Partyzani, ki so množico razvajali s svojimi rock uspešnicami kot tudi priredbami znanih domačih in tujih pesmi. Pričakovanje novega leta je svoj vrhunec doseglo ob polnoči, ko je več tisoč glavo množico nagovoril župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in jim zaželel mirno, strpno ter uspešno leto 2020: »Leto je naokoli, in čeprav so nam napovedovali, da se bo v letu 2019 podrl svet ali vsaj Mestna občina Koper, se to ni zgodilo. Prepričan sem, da bo novo leto še boljše in bolj uspešno kot je bilo letošnje, vsem vam pa želim veliko zdravja, strpnosti in razumevanja.«

Pestro dogajanje se nadaljuje tudi prve dni novega leta. Danes, 1. januarja, vabljeni na koncert Aleksandra Novaka, ki bo na odru ob hiškah nastopil ob 19.30, jutri, 2. januarja, dopoldne pa še na otroško predstavo Pod prazničnim dežnikom. Jutri bo živahno tudi v Taverni, kjer bo ob 19.30 nastopila skupina Pantaloons, medtem ko bodo Vasco Rossi Tribute Band zbrane zabavali v petek, 3. januarja, ob 20. uri.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji drsanja, saj bo koprsko drsališče danes, jutri in v soboto, 4. januarja, obratovalo vse do 24. ure (zadnji vstop ob 23. uri). Ves teden bo na ogled tudi video projekcija na Titovem trgu, in sicer med 17. in 22. uro, vsakih 30 minut.

Več o prazničnem programu si poglejte na www.visitkoper.si.

Zapore prometa

Vse do nedelje, 5. januarja, se nam obetajo tudi zapore prometa. Pristaniška ulica bo tako za promet zaprta predvidoma od 16. ure dalje. V tem času bomo stanovalcem mestnega jedra omogočili dvosmerni promet po Kopališkem nabrežju do Ukmarjevega trga, vsem, ki do svojih domov dostopajo po Kidričevi ulici, pa dostop po Verdijevi ulici. Odprt bo tudi prehod po Petronijevi ulici.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano