Visit Koper
DomovNoviceKopališči v Kopru in Žusterni danes odpirata svoja vrata

Kopališči v Kopru in Žusterni danes odpirata svoja vrata

Z današnjim dnem se na dveh uradnih mestnih kopališčih, v Mokri mački in na plaži v Žusterni, začenja kopalna sezona. Marjetica Koper je pred sezono izpeljala vsa potrebna vzdrževalna in obnovitvena dela, do sredine junija bo namestila tudi omarice s kodnim zaklepanjem, ki bodo kopalcem omogočale varno shranjevanje osebnih predmetov.

Na obeh kopališčih so tako na mestih, kjer je bila trava dotrajana, to nadomestili s travno rušo, obnovili in prebarvali so igrala, pomol, opazovalni stolp in klopi, zamenjali pesek v peskovniku, očistili stopnice in uredili vse dostope morje. V Žusterni bodo v naslednjih tednih namestili še posebno dvigalo za invalide, ki bo omogočilo lažji, hitrejši in varnejši vstop in izstop iz vode.

Tudi letos sta na obeh plažah na voljo brezplačna uporaba sanitarij in prh, od konca junija si bodo lahko obiskovalci urice krajšali z branjem knjig in drugega čtiva iz knjižnice na plaži. Na Mokri mački poleg tega izposojajo ležalnike in senčnike, za dnevno izposojo ležalnika je treba odšteti pet evrov, v kompletu s senčnikom je cena osem evrov. Na obeh kopališčih obratujejo tudi gostinski lokali, ki s svojo raznovrstno ponudbo v vročih poletnih dneh obiskovalcem omogočajo osvežitev in prigrizek. Za varnost povsod skrbijo reševalci iz vode, trije na mestnem kopališču in dva v Žusterni.

Letošnja novost so omarice s kodnim zaklepanjem, ki bodo kopalcem omogočale, da varno shranijo svoje osebne predmete. Postavljene bodo predvidoma v drugi polovici junija.

Kopanje v zunanjem bazenu od 13. junija

Ena večjih atrakcij za najmlajše je odprti bazen v Žusterni, ki obratuje vse dni v tednu. Ob delavnikih med 6. in 16. uro ter med 20. in 22. uro, ob koncih tedna pa med 8. in 18. uro. Za otroke do 4. leta starosti je vstop brezplačen, otroci do 14. leta, dijaki, študentje in upokojenci morajo za karto plačati tri evre, cena vstopnice za odrasle pa znaša štiri evre. Vsi, ki si to želijo, lahko po ugodnejši ceni kupijo tedensko oziroma mesečno vstopnico.

Trije prodnati zalivčki z najlepšim razgledom na mesto

Sredi junija se bomo razveselili tudi popolnoma na novo urejenega in ozelenjenega obmorskega parka pred Žusterno, ki je že v lanskem letu med ljudmi požel veliko občudovanja. Na prostrani zelenici je občina zasadila 200 različnih dreves, številne grmovnice in trajnice ter skozi njo speljala lično pešpot z betonskimi klopmi in sodobno urbano opremo, uredila je tudi dodaten prodnat dostop do morja.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano