Visit Koper
DomovNoviceDefibrilator bo življenja reševal tudi v Žusterni

Defibrilator bo življenja reševal tudi v Žusterni

Krajani Žusterne smo v torek pridobili nov AED. Aparat, ki rešuje življenja in je nepogrešljiv v razviti družbi, smo namestili na pročelje naše krajevne skupnosti. Njegova uporaba je enostavna in namenjena laični populaciji, prikaz uporabe in celotnega postopka oživljanja, pa bomo organizirali v kratkem in vas o tem predhodno obvestili. Zahvaljujemo se MOK in Rdečemu križu Koper.

Po Rakitovcu, Prapročah, Škofijah in Elerjih je defibrilator dobila tudi Žusterna. Namestitvi na stavbo tamkajšnje krajevne skupnosti je prisostvovala tudi podžupanja koprske občine Jasna Softič.

Mestna občina Koper je pred leti zadolžila Območno združenje Rdečega križa Koper za vzpostavitev mreže defibrilatorjev in mreže prvih posredovalcev. Lansko jesen so tako nove defibrilatorje dobili v zaledju, in sicer v Rakitovcu, Prapročah, Škofijah in Elerjih, danes pa tudi v naselju blizu mestnega jedra, v Žusterni.

Čeprav je Žusterni bolnišnica blizu, je defibrilator za tamkajšnje prebivalke in prebivalce, pa tudi turiste, dobrodošla pridobitev. Srčni infarkt je namreč med najpogostejšimi vzroki smrti in dolgotrajne prizadetosti, ob srčnem zastoju pa je edina rešitev defibrilacija v prvih nekaj minutah. Zato je izjemnega pomena, da so defibrilatorji v bližini in lahko dostopni, ko je to potrebno. Kraj pa seveda potrebuje tudi ljudi, ki znajo napravo pravilno uporabljati. Rdeči križ zato usposablja prostovoljce za izvajanje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

V Žusterni je defibrilator svoje mesto našel na zgradbi krajevne skupnosti na naslovu Dolga reber 5.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano