Visit Koper
DomovNoviceBrezplačna delavnica obrezovanja sadnega drevja in oljk

Brezplačna delavnica obrezovanja sadnega drevja in oljk

Toplejši dnevi poleg prvih spomladanskih cvetlic naznanjajo tudi delo na vrtovih in v sadovnjakih. Najbrž se je marsikdo že lotil obrezovanja sadnega drevja, če pa ste na tem področju šele začetniki, boste lahko v okviru nove delavnice projektnega sveta Koper – zdravo mesto prejeli nekaj koristnih priporočil in napotkov pravilnega obrezovanja sadnih dreves, oljk, grmovnic in vrtnic. Delavnica bo potekala v četrtek, 17. marca, ob 15. uri na Ekološki kmetiji Besednjak v Ankaranu.

Mestna občina Koper želi v sklopu programa projekta Koper – zdravo mesto spodbujati uživanje lokalno pridelane hrane, povečati lokalno samooskrbo, oblikovati dostopne mreže za kupovanje pri lokalnih pridelovalcih, spodbuditi permakulturno pridelavo hrane, kjer dodajanje vode ni potrebno in prispevati k zmanjševanju debelosti pri otrocih oz. mladostnikih s podporo programov za promocijo zdravega življenjskega sloga.

Obrezovanje sadnih dreves, oljk, grmovnic in vrtnic je druga od petih brezplačnih delavnic, ki jo s skupnimi močmi pripravljata projektni svet Koper – zdravo mesto in Kmetijska zadruga Agraria Koper. Prvo sta partnerici izvedli 15. februarja v Mediteranskem vrtu Purissima na temo gojenja sadik in vrtnin. Pod strokovnim vodstvom Patricije Pirnat so udeleženci posejali različna semena, rezultate praktičnega usposabljanja pa bodo opazili kmalu, saj so svoje zabojčke odnesli domov. Tokrat bodo udeleženci izvedeli, kako se lotiti obrezovanja sadnega drevja, kako zaščiti drevje po rezu in kako preprečiti različne težave s sadnim drevjem. V okviru delavnice si bodo ogledali okolico Ekološke kmetije Besednjak in tamkajšnjo vinsko klet.

Delavnica omogoča udeležbo za največ 30 oseb, zato je nujna predhodna prijava na elektronski naslov zdravomesto@koper.si. Projektni svet v naslednjih mesecih načrtuje še tri brezplačne delavnice. Naslednjo bodo izvedli že aprila, in sicer o pripravi vrta, sajenju zelenjave in namakanju, maja bodo zainteresiranim predstavili varstvo rastlin na vrtovih in postopek namakanja, avgusta pa udeležence pripravili na sajenje jesensko-zimskih sadik.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Ne prezrite -spot_img

Najbolj brano

Zadnje komentirano